Videokväll.

Jag och min man hyrde film i går.Vi har redan sett ut de filmer vi vill se och det var En ung Jane Austens tur.
Vi har redan innan sett Miss Potter. Ytterligare en känd engelsk författare.

Jag hade inga speciella förväntnigar men jag trodde Jane skulla vara bättre än miss Potter eftersom jag ogillar Renée Zellweger.
Hon har så dumma ansiktsgrimaser, där hennes ansikte skrynklas ihop till ett russin och hon tror att hon är söt! Fruktansvärt att behöva se på.
Just för tillfället lipar jag för allt. Så jag stortjöt genom hela filmen men jag kan bedyra att filmen inte alls var sorglig den var dock desto dummare. Detta ska ju föreställa vara lite verklighetsbaserat men det blir så jäkelens typiskt patetiska dumma fruntimmer! Så att man kan spy.

image29
Från höger Tom Lefroy, Jane Austen och Mr Wisley.


Hela dramat är uppbyggt efter "Emma" där Emma är ställd mellan den lustfyllde Frank Churchill(som visar sig vara hemligt förlovad med Jane Fairfax hon med pianot.För att han ska kunna ärva sin tant.)Och till slut den hon väljer mr Knightley. Se på namnen hur hon leker med ord.

image30image31image32image33image34
Emma.              Frank Churchill. Jane Fairfax.     Mr Knightley.      Tom Lefroy.



I verkliga livet Så är Frank Churchill Tom Lefroy,den vilde boxande kvinnotjusaren som lever på sin morbrors välvilja medan han studerar juridik. I verkligheten som i Emma är han luspank och måste ärva sin rika släkting.
Mr Knightley är i verkligheten Mr Wesley som är arvtagare till sin mosters stora förmögenhet. Den tysta starka typen som ser mer än vad han pratar. Hon måste själv tyckt att hon var dum i huvudet för i "Emma" gifter sig ju Emma med honnom när hon har fattat vad som är heder,värdighet  och mod hos en man.

Den där Tom kommer från Irland där hans mor gift ner sig och fött ett barn per år verkar det som. Han, troligen den älste sonen. Blir skickad till stan och den rikare delen av släkten, en morbror som är en domare. Hos denne ska han skolas till yrket och lära sig veta hut. Han horar,lever rövare och boxas.Han är dessutom vän och bekant med Jane Austens bror.Morbrodern tröttnar till slut på honnom och skickar honom för att lugna ner sig till ytterligare en släkting som är granne till Präst familjen Austen.
Samtidigt blir de bjudna till den rikaste i det granskapet för att bli presenterad för hennes skyddsling, systersonen Mr Wisley som i filmen genast ser vad hon gårför (fattar henne). Han beundrar henne, han är henne djupt lojal och han friar.
Vill Jane ha honnom? Nej Skälvklart inte. Nej och åter nej. Han Är Ju En Hederlig Kille. Vad tusan ska man med en sådan! Nej för våran Jane väljer Tom så klart.
Ja ni får se filmen själva men låt mig säga detta som ni inte får glömma. - Han vet hela tiden vad och vilka som är beroende av honom och vad som förväntas av honom. Dessutom sitter han ofta i rättssalen, Han vet vad som kan hända en kvinna. Ändå gör han som han gör det jävla svinet.-
Allt det hära benäms i baksidetexten på filmen med orden. "Austen var inte den som anpassade sig efter rådande normer. Hennes val stod istället mellan kärlek - eller ingenting alls..." Ett snällt sätt att säga:
-Även om hon skrev om kärlek begrep hon sig inte på den, hon var dumm som en ko och fick aldrig uppleva det hon uppenbarligen drömde om hela sitt liv. Medan den hon offrade sig för fick både uppleva det ena och det andra.-


Läs även andra bloggares åsikter om Austin, videokväll, emma, Fairfax, dvd, drama

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0