Ave Maria x 7

Ave Maria finns i tre varianter: Schubert, Caccini och Bach.
Personligen föredrar jag Schubert varianten och när Pavarotti tolkar den som det så fint heter. Gråter man inte av denna skönhets upplevelse måtte man ha is i ådrorna och ett hjärta av sten.
För mig är detta en av de ultimata hyllningar till livet låtar, detta är för mig andlighet. Det kan behövas i bland.


Först tolkas Schubert av Pavarotti sedan Sarah Brightman.
Sedan är det Caccinis tur då av favoriten Andrea Bocelli.
Slutligen måste man få höra Bach varianten och det får Anna Moffo visa oss.







Växthus.

Jag har alltid älskat växthus, orangerier,lusthus, punschverander och uterum.
Faktisk kan jag även charmas av tanken på inglasade balkonger eller som vi brukar skoja pensionärskuvöser.
Det tråkiga med dessa är att folk har kört fast i de traditionella balkong tankarna.
Vissa har dem helt till "uterum" det vill säga två jättestolar och sedan fick inget mer plats.
En inglasadbalkong är ju lite av ett växthus.
Så man kan ju verkligen passa på att ha växter som annars kan vara svåra, ja ibland näst intill omöjliga.
Man kan ha fina olivträd, härliga fikon som du sedan kan äta av.
Den vackert röda kamelian och magnolian som är vit och när blomman gulnat doftar den härligt vanilj. Dessa skulle kunna växa sig enorma på en inglasad balkong men är jättesvåra i en lägenhet. Inte bara för att de vill ha så kalkfattigt vatten som möjlit. Det är de förbaskade elmenten som är den stora boven.

image95
Fikonbuske

image96
Olivträd


Varför inte odla dina egna kiwis? Kräver dock både han- och honplanta. Varför inte aubergin (äggplanta)eller avakado även om du inte får fruker så är de fantastiskt vackra. Sedan finns det de vanliga som tomater (kärleksäpplen) paprika och andra chilifrukter som även är vackra till skillnad från tomaten som är en riktig risbuske.
Man kan samla kärnor från olika citrusfrukter som du äter under året. Citron, clementiner och apelsiner.
Lånar du sedan en bok från bibblan och lär dig att beskära ett träd så kan du säkert få frukt.
Ja möjligheterna är oändliga. Eftersom du bara behövt köpa jord så har du sparat in massor av pengar som du sedan köper supertjusiga ytterkrukor för.

image93

Ett trevligt växthus


image94

Vinterträdgård.

Mina favorit växthus är de som är murade i grunden och helst mindre rutor á viktorianskt. Sedan hade jag valt att ha odlingsbänkar som också skulle vara murade. Ja det är så vackert, romantiskt och hemtrevligt. Om det dessutom är lite större kan man ha ett bord och några stolar till vakra middagar speciellt på vintrarna eller till senhösten.
Nu har jag ju inget växthus i den dimensionen. Men om man befinner sig i Malmö kan man trösta sig med en god macka eller sallad i slottsparkens kafe vid Mölleplatsen och Malmöslott(museet). Ja de har nästan ett sådant växthus som jag har beskrivit där man kan sitta och äta i en regnig gråmulendag, vilka vi har alltför ofta i den här staden.
Även nu på somrarna kan vi njuta av Slottsparken som sitter ihop med Kungsparken. Till kafet hör en trevlig odling till där den nyblivne trädgårdsägaren kan få många tips på vackra rabatter för hela året. Ni minns kanske TV programet "Gröna rum" de filmade här i från några gånger. Man kan tydligen även bli medlemm i någon form av förening där
typ odlingspolare, trädgårdens vänner eller något liknande. Till kafet tillhör även en trevlig uteservering och en brygga /flotte. Man ska bara komma ihåg att ta med sig kontanter för de har inga möjligheter att ta kort tyvärr.

Ja ni hör själva en sådan som jag kan ju bara inte vara utan ett växthus, så jag köpte ett på IKEA. Där har jag satt chilifrön, de röda lite runda frukterna som är superstarka. Citron kärnor, Physalis kärnor och ett experiment med två dadelkärnor.
alla har kommit upp förutom dadlarna såklart.

image90

Mitt eget  händigt  i hop skruvade miniväxthus.

image91

Citronplantor.

image92

Chiliplanta.

Nina Hagen.

Vad sägs om lite tyskt?
När jag var tonåring var vi tokiga i Nina Hagen. Det fanns knappast något coolare. Bara det att hon var en operasångerska som rymt från Östtyskland.
Ja hela hon var makalös.



Förden intresserade så är hennes blogg & hemsida här.

http://ninahagen.beeplog.de
http://www.beepworld.de/members77/ninahagendas/

Det senaste från balkongen.

Ja det har vuxit lite på de här två veckorna sedan sist.
Min hosta visar sig ha lila blommor. Aklejan är helt utblommad och min lavendel har börjat blomma. Men ännu har jag inte planterat om mina pelargonier.
Tyvärr klarade sig inte de jag försökte spara sedan i fjor. Det är jag väldigt ledsen för.

image82


Min Funkia, tyvärr verkar all färg försvunnit från fotot.

image83


Fröbaljorna på min Akleja har dragit ihop sig.
Vi får se om det blir några frön?

image84


image85

Min härliga lavendel den är så vacker.

image86


image88

Tvättdax.

Ja usch det är inte roligt men vi höll på att drunkna i lakan.
Till min förvåning lyste solen och regnet från i går var nästan bortglömt, bara lite fuktiga balkongmattor. Så när jag stoppat i de två första maskinerna cyklade jag i väg till St Knuts torg till Franska bageriet och köpte massor av croissanter, ja tre stycken men lite annat smått och gott som jag varken vet vad de heter eller hur de stavas och en baguette. Jag hann både äta två bitar av den,dricka och laga kaffet innan det var dax att byta maskinerna. Så nu är det tid att vika lakan. Min man kom hem på lunchen, sen var det i väg och jobba. Aldrig får man ha kul! Varför är jag inte en hemmafru med städerska? Det hade passat mig utmärkt I like to boss around. Eller så är det på tiden att leta nytt jobb?.Jag och Karin talade om det för någon dag sedan. Då kom vi fram till att man får bestämma sig för att leta jobb en dag i veckan en halv timme eller så. Det har jag gjort och hitta ett som jag ska söka faktiskt.

image81

Kan ni tänka er, när jag kom hem var den tom. Bara en liten italiensk bulle och en croissant kvar.Som han har snaskat i sig. Min lilla sockertopp.

Comment Te Dire Adieu

Fast i bland är YouTube det colaste som hänt sedan telefonen, kameran och penicillinet
Allt har faktiskt blivit mycket tillgängligare världen har kommit lite närmare.
Min man brukar säga så klokt när jag blir sådär skogstokig och skriker mig hes över sökmotorer osv. Att Kerstin det är inte så lätt att söka på en textslinga. Men i bland funkar det trots allt.
Jag brukar nynna på den här låten, men oftast brukar ingen fatta  vad det är för en låt. Kanske är det min skönsång som det är fel på?
Men det betvivlar jag. Nu får i alla fall några av mina favoriter sjunga den för oss.
Först ut den franska superstjärnan Francoise Hardy.
Sedan min favorit Jimmy Somerville han i Communards och Bronski Beat.
Sist men inte minst Serge Gainsbourgs flamma Jane Birkin.




Sökmotorer som suger.

Om man letar efter något så är det man letar efter oftast lite diffust för en. Det ligger i sakens natur liksom.
Ändå är de flesta sökmotorer uppbyggda så att man bör redan veta det mesta om det man letar efter. Så varför heter det sökmotorer?

T.ex. Jag hörde för ett år sedan en låt på MTV, den spelades hela tiden så det var inget originelt. Så nu vill jag hitta den.
OK då går jag till YouTube så klart och skriver in den lilla text jag minns "I would been your wife"
Vad som kommer upp är "How to kill my wife", "Could you satisfy your wife", "I Pushed Your Wife In Front Of Subway".

Så då tänker jag -Ja den gick ju på MTV så då letar jag väl där.
Då går det bara att leta efter artiklar! Music TV är det skrivna jäkla artiklar? Eller så kan du söka på gruppens namn.
Bara en massa jäkla reklam reklam reklam. Ingenstans finns det någom mail-adress så att man kan ta kontakt, tycka lite, ja vad som helst för sjuttsingen.
Så man ska inte vara musikintresserad som tittare på MTV? Uselt riktigt jävla uselt!
Nu gillar jag inte MTV och inte malmös huvudbibliotek they suck!
Deras sökmotorer är lika bra som översättningspogram, vilket betyder: näst in till obrukbara.

Tackar vet jag människor som har stor erfarenhet och kunnande de kan man lita på.
Varför kan det aldrig vara relevanta frågor på sökmotorer t ex på YouTube som har massor av musik om man gör en advanced sökning och man väljer musik, varför kan det då inte komma relevanta alternativ som instrumental, opera,osv. Och sedan kvinna eller man? Mellan vilka år och så vidare.
Nej men du får välja om den ska vara uppladdad i dag eller igår eller den här veckan eller när som helst? va, vem bryr sig?

Maraton filmkväll med Nicolas Cages.

Jag är en av dem som älskar Indiana Jones.Jag hoppar av spänning i soffan så att min man blir arg på mig. Min älsta syster brukade bli så stressad ja skärrad rent av så till den grad att hon klappade till mig, det har gett oss båda men. Vi ser dock gärna film ihop. Nu mer kramar hon mig och jag henne när spännigen griper tag i mig.
Ni kan ju bara föreställa er hur tokigt kul det var att få da vinci koden i sina händer. Jag var så upptagen med att mäta mina armar och ben att jag höll ju på att missa själva deckaren.Ja ja, alla de andra böckerna var kassa.
När man upplevt något kul vill man gärna ha mer så nu när man sett så mycket reklam för National treasure, ja då var man ju bara tvungen att se den.
Ingen av oss hade sett ettan så vi ladda upp med ostbågar, chipps, öl och båda
filmerna.

Jag hoppade inte en ända gång. Men de var väl lite små mysiga antar jag.
Jag fick konstigt nog för mig att jag sett början på ettan förut. Kan det ha varit Arkiv X eller Guldkompassen. Nej jag vet inte men det gjorde mig en aningens förvirrad. - Har jag har sett den här filmen? Nej jag har inte sett detta men jo jag har sett det här! Nej jag har nog inte sett denhär filmen. Ja ni vet det är lite förvirrande med oorginella filmer.

Jag ska faktiskt göra en tio i topp lista för filmerna jag såg förra året som filmguide. Filmer är som böcker hälften är inte ens värda pappret de är skrivna på.

image78image79

Kate Bush.

Ännu en av pianotjejerna. Det blir automatiskt ett vist sound faktiskt och det är helt Ok för min del.




Ledig helg med dåligt väder.

Ush nu regnar det till och med. Det har varit så kallt hela helgen att jag har haft knästrumpor på mig.
Vi har mest städat, dammsugat och sådant, tvättat golvet i sovrummet bytt lakan. Det är klart alltid mysigt med nya lakan men annars hatar jag att städa. Jag vill bara fika och läsa böcker nu läser jag världens mått av Daniel Kehlmann som jag fick i julklapp. Det går bara att läsa lite åt gången för de där gubbarna är så jäkla dumma att man tröttnar annars. Ja gav den även till min man i julklapp faktiskt. Jag och Irene D var och fikade så jag skulle passa på att köpa boken. Det var den sista , den hade ju fått så fin reklam i TV pogramet Babel där Daniel blir kallad "underbarn" och allt. Jo den måste man ju läsa. Tyvärr tänkte vi lika dant båda två.

image73

Vi har trots allt njutit lite också vi åt sena mysiga frukostar framför TVn.

image75


image76


Och han även med te till kvällen.
image77

France Gall.

Att man bara kan va så där ljuvligt söt? Hur ung var hon egentligen när hon började? Jag menar jag var säkert sjutton, arton år när Ella, Elle L'a var en hitt. Då såg hon hur ung ut som hellst och det var ju över tjugo år senare.
Ja ja här är hon i alla fall sextiotalsstjärnan.




Gör det själv.

Ja det går vägen för det mesta. Tar kanske tid men vad då? Du kan ju stolt säg: - Ja jag har gjort det själv.

Jag har t.ex. tapetserat själv, jo min man fick hjälpa till lite också men jag gjorde det själv. Tapetserade ena väggen i köket med en vacker Laura Ashley tapet. Melrose heter den, jättefin i mitt kök.
Jag är så nöjd så nöjd, vi båda brukar stå och se på den och så säger vi med en suck: - Aaah det blev bra.

image71

Man ser nog inte, bilden är för liten. Men det är sömntutor och rosor i jlusblå och rosa med ljusgröna blad.
Finns även i tyg. Vi har faktiskt funderat på att sy sådana gardiner. Annars är vårt kök näst in till helt vitt.

Ska du på fest snart?

Ibland när man är bortbjuden vet man ta mig tusan inte vad man ska ge bort. Speciellt inte om man inte känner dem så bra. Jag menar, man kan inte ge bort för dyra och märkvärdiga presenter. Därför att det kan ju bli lite pinsamt om de inte tycker om dem eller hur. Sedan har man ens kompis, kompis, systers, killes, kompis. Vill man verkligen köpa värsta grejen till honom, när man ska till två andra studentfester också? Nej, det ska man inte göra.
Därför har jag lite småtips nu inför sommarens fest säsong i och försig är konfirmationerna över, snart också studenterna, men sommrarna brukar bli rätt så hektiska.

På bluebox.se som finns här brevid, kan man hitta massor av kuliga grejer. Här ger jag er lite smakprov, gå gärna själv in och kolla.
Obs. 49kr i frakt till kommer.


Läppbalsam som minibakelser 29kr
Finns i dofterna: Choklad, jordgubb,gräddchoklad, skogsbär och hallon.

image62

Musmattor med text. 89kr
-You say I'm a bitch like it's a bad thing.

image63

Orange cykelringklocka  för den speciella hojen. 119 kr.

image64

Sköt om dina tänder. Tandtrådsbehållare Otto rosa
ljusblå eller blå, 99kr.

image65

Tuffa muffinsformar i 20 pack.  Vad sägs om leopardmönstrade? 45kr.

image72

Ska man ha fint till fikat i bersån? Finns i olika färger både muggar och fat. 10pack 29kr.

image69

Siouxsie and The Banshees.

Ett band som har fans över tre till fyra generationer. Det ända band jag känner till som även klarar av detta mästerstycke är The Beatles. Ändå är de så okända! Alla har hört deras låtar men ingen vet vad de heter. Ja, så är de så otroligt bra!




Grange.

Det är vissa varumärken som har verkligen lyckats med att skapa den där extra lyxkänslan.
Som får en att dröma sig bort till andra tider, platser och länder. Ja man till och med känner dofterna från ett fjärran Indokina. Cikadornas filande, den fuktiga darrande hettan, den snurrande fläktens svaga bris och ljudet av nakna fötters tysta smygande utanför din nätdörr. Sch, vad är det?... Ah det var bara en katt som hoppade ner utanför ditt fönster. Jo, franska möbel kedjan Grange har lyckats med det. på deras katalog skriver de till och med:
- Welcom to the world of Grange.

image56image57
 Just den här möbelserien heter Indochine förutom byrån som är serien Consulat.
image58
Mitt absoluta dröm sovrum. Så här vill jag bo.

Favorittapet.

Colefax and Fowler har en tapet som är chockerande snygg.
Jag såg tapeten i en tygaffärs skyltfönster och tänkte. -Fy tusan så snyggt, den ska jag ha!-
Senare på året i oktober var vi och åt frukost på Kaffestugan eller vad det nu heter.
Där sitter vi och tittar i en tidningen Sköna hem och där är hon, min tapet Snow tree. Så vi sticker till Färgtema för att se lite närmre på tapeten.
Där blir vi nästan ovänner för att båda har slarvat bort namnet på både tapet och tillverkare.
Då dyker en av personalen upp och proffsigt avstyr vårt bråk som ändå hade slutat i pussar men det visste ju inte hon. Jo kvinnan dukar upp rätt nummer av Sköna hem letar upp tapeten vilket inte är det lättaste det är såklart feltryck i tidninden. Tapeten visar sig vara asdyr men ta mig tusan, jag tror jag ska köpa tre rullar ändå.

image45image53

image49

Kastanjen, Syrenen och studenten.

Ja precis i den ordningen är det. Både kastanjen och Syrenen blommar så nu väntar bara helvetet med allt tutande. Jag bor vid tre gymnasieskolor, jag vet vad jag talar om.

image40


Men det kvittar just nu när Kungsgatan grönskar som bäst.


image41


image42


image44

Grace Jones.

Vilken röst,vilken kvinna.
Detta är en performance (eller performans) artist utan like. Hon är så jäkla cool!
Två av mina absoluta favoriter är Strange, I've seen that face before och Walkin'in the Rain.




Vill ingen publicera dig?

Ja så har man skrivit en hel bok och så ska man bli refuserad, ja kanske inte ens få svar. Skit i Bonniers,Wahlström & Widstrand och alla andra bjässar. Du kan ge ut boken själv på t.ex. OPUSLIBERUM.

Jag har själv köpt en bok där "Övertramp" heter den. Har snart läst halva och tycker bra om den. Skrattat högt flera gånger.
Det är en novellsamling. Små korta sporthistorier med en sensmoral som ger en knorr på det hela.
Jag vill inte gå i skogen på ett tag man vet aldrig vad som irrar runt där bland huldror och troll, kanske någon galen sportfåne.Ush fy!

Jag har fått Jörgen Jädermalms tillåtelse att visa er en av hisorierna.


Gångerskan


Som barn dröjde hon med att gå.Nästan två år väntade hon.Hon kröp, hasade sig fram på ändan,men så en dag reste hon sig upp, bestämt mitt i förvirringen, och tog sats.
 Och strax kom det.
 Hon gick, hon gick!
 Femton år senare kom hon i kontakt med en gångarklubb. Ganska snart insåg man hennes talang. Och hon var villig till träning. Bara halvåret senare kom det till hennes första tävling.
 Tillsagd att ta det lungt i början för att öka efterhand gick hon ut i ett ganska måttligt tempo. Hon var där i första hand för att lära. På sikt skulle de stora resultaten komma. Men hon var inte nöjd med att efter halva loppet fortfarand var bland de sista. Hon blev ivrig, hon glödde.
 Och strax kom det.
 Hon sprang, hon sprang!

image39
Av Jörgen Jädermalm


Läs även andra bloggares åsikter om Jörgen Jädermalm, bok, noveller, opusliberum, författare

Nära och kul.

I bland finns det roliga närmre än vad man tror. Jag t.ex. gillar akvareller, blommor och att njuta.
Lustfyllt tycker jag att livet ska vara.
Att vara livsnjutare kallar min mamma det för.
Jag anser att Malmö är trots dålig stadsplanering en vacker stad och vad som länge har räddat oss är våra parker. "Parkenas stad" brukar man säga.
I Pildamsparken har vi vår amfiteater,dammarna och kronprinssesan Margaretas blomstergata som är nyrenoverad till sitt ursprungliga skick och paveljongen.

Jag har redan nämnt att jag samlar på kreativa människor här på min blogg. En sådan där kreativ människa är Karin Ekholm som sprudlar av liv.
Just nu har hon en akvarellutställning i Margareta Paviljongens resturang och kafé som är värd att gå och se på.Härliga frodiga trädgårdsscener för den strosande sommar flanören.

image37
Ja fast finare och i akvarell.
Det tog längre tid att hitta och läggain den än det tog mig att rita den. Bara så ni förstår vad jag menar med sommarfrodiga.


Läs även andra bloggares åsikter om Utställning, Margareta paviljongen, Karin Ekholm, kultur

Videokväll.

Jag och min man hyrde film i går.Vi har redan sett ut de filmer vi vill se och det var En ung Jane Austens tur.
Vi har redan innan sett Miss Potter. Ytterligare en känd engelsk författare.

Jag hade inga speciella förväntnigar men jag trodde Jane skulla vara bättre än miss Potter eftersom jag ogillar Renée Zellweger.
Hon har så dumma ansiktsgrimaser, där hennes ansikte skrynklas ihop till ett russin och hon tror att hon är söt! Fruktansvärt att behöva se på.
Just för tillfället lipar jag för allt. Så jag stortjöt genom hela filmen men jag kan bedyra att filmen inte alls var sorglig den var dock desto dummare. Detta ska ju föreställa vara lite verklighetsbaserat men det blir så jäkelens typiskt patetiska dumma fruntimmer! Så att man kan spy.

image29
Från höger Tom Lefroy, Jane Austen och Mr Wisley.


Hela dramat är uppbyggt efter "Emma" där Emma är ställd mellan den lustfyllde Frank Churchill(som visar sig vara hemligt förlovad med Jane Fairfax hon med pianot.För att han ska kunna ärva sin tant.)Och till slut den hon väljer mr Knightley. Se på namnen hur hon leker med ord.

image30image31image32image33image34
Emma.              Frank Churchill. Jane Fairfax.     Mr Knightley.      Tom Lefroy.



I verkliga livet Så är Frank Churchill Tom Lefroy,den vilde boxande kvinnotjusaren som lever på sin morbrors välvilja medan han studerar juridik. I verkligheten som i Emma är han luspank och måste ärva sin rika släkting.
Mr Knightley är i verkligheten Mr Wesley som är arvtagare till sin mosters stora förmögenhet. Den tysta starka typen som ser mer än vad han pratar. Hon måste själv tyckt att hon var dum i huvudet för i "Emma" gifter sig ju Emma med honnom när hon har fattat vad som är heder,värdighet  och mod hos en man.

Den där Tom kommer från Irland där hans mor gift ner sig och fött ett barn per år verkar det som. Han, troligen den älste sonen. Blir skickad till stan och den rikare delen av släkten, en morbror som är en domare. Hos denne ska han skolas till yrket och lära sig veta hut. Han horar,lever rövare och boxas.Han är dessutom vän och bekant med Jane Austens bror.Morbrodern tröttnar till slut på honnom och skickar honom för att lugna ner sig till ytterligare en släkting som är granne till Präst familjen Austen.
Samtidigt blir de bjudna till den rikaste i det granskapet för att bli presenterad för hennes skyddsling, systersonen Mr Wisley som i filmen genast ser vad hon gårför (fattar henne). Han beundrar henne, han är henne djupt lojal och han friar.
Vill Jane ha honnom? Nej Skälvklart inte. Nej och åter nej. Han Är Ju En Hederlig Kille. Vad tusan ska man med en sådan! Nej för våran Jane väljer Tom så klart.
Ja ni får se filmen själva men låt mig säga detta som ni inte får glömma. - Han vet hela tiden vad och vilka som är beroende av honom och vad som förväntas av honom. Dessutom sitter han ofta i rättssalen, Han vet vad som kan hända en kvinna. Ändå gör han som han gör det jävla svinet.-
Allt det hära benäms i baksidetexten på filmen med orden. "Austen var inte den som anpassade sig efter rådande normer. Hennes val stod istället mellan kärlek - eller ingenting alls..." Ett snällt sätt att säga:
-Även om hon skrev om kärlek begrep hon sig inte på den, hon var dumm som en ko och fick aldrig uppleva det hon uppenbarligen drömde om hela sitt liv. Medan den hon offrade sig för fick både uppleva det ena och det andra.-


Läs även andra bloggares åsikter om Austin, videokväll, emma, Fairfax, dvd, drama

Desireless.

Voyage, Voyage är en genom tidernas bästa låtar enligt min mening. Än i dag gråter jag varje gång jag hör den. Det är hennes fantastiska röst, den går rakt in i ens själ.




Säg det som varar.

Jaha så försvann den sommarvärmen. Ja varmt är det ju egentligen men det blåser kallt och man sitter inte på balkongen precis.
I dag är jag mycket trött. Jobbade kväll igår och morgon i dag. Sådana hära skiftes dagar är man helt slut! Stack bara in och handla lite på Coop efter jobb och hade selskap av Jörgen. Kom hem åt två mackor talade en stund med min man. Nu sitter jag här med mitt kaffe och undrar hur jag skall stå ut ända till fredagkväll innan jag får träffa honom igen.
Vattna blommorna måste man göra i alla fall.


Här är mina pelargonier.  För tillfället får de stå i hop, de är fina så också. Men en eller två skall jag sätta i en större kruka med några andra blommor,  får se hur jag gör.

image26



Här har jag Funkior, Lavendel och Flitiga lisor. Lisorna är små än men om det inte regnar för mycket kommer det att bli enorma, det blir fint.

image27



Här ser ni att den ena Funkian är i knopp får se om det blir vita eller lila blommor på den. Till hösten skall de planteras ut på vår innergård där det finns en rabatt med mycket lite sol. Förr stod där en vanlig vintergrön buske som dog. Funkior kallas även Hosta varför vet jag inte.

image28





Bra present.

Ibland snubblar man över roliga saker då tycker jag att man skall dela med sig.
Tycker du som jag om vackra illustrationer är Leonard & Draken ett bra tips.
Det är en vacker liten sagobok, alla historier är om olika blommor. Sötast är den om Förgätmigejn. Den handlar om en riddare som skall plocka blommor åt sin käresta och det hela får ett näpet slut.
En trevlig present både för vuxna som för barn.

image20

Boken är utgiven på Rabén & Sjögren Bokförlag, skriven av Sanna Töringe och de fina bilderna av Kristina Digman.

Mylene Farmer.

Den här kvinnan tycks vara komplett galen men jag har alltid gillat henne.
I bland har hon helt fantastiska videos.




Balkong för stadsfolk.

Det finns mycket som kan fånga ens intresse men inget så rogivande och skönt som blommor. Blommor gör mig lycklig, det är meditativt. Man rör sig fast lungt och mycket stilla, tankarna är skira samtidigt som du är djupt koncentrerad. Och det är dina sinnen lukt,syn och känsla som styr. Varsam, varsam får man vara när man ser på hur det tar sig. 

I en av mina balkonglådor har jag valt rosa,skirt, skuggtåligt och tacksamma växter.

image10

Aklejan snart ut blommad men mycket vacker.

image11

Aklejans fröbalja, nästan lika vacker som blomman.

image12

Lika vacker som
väldoftande är Strandtrift.

image13

Jag vet inte vad den här heter men den luktar mycket gott. 
Doften följer med in när  man stänger balkongdörrarna på kvällen.


image14

Den alltid trogna fantastiska Flitiga lisan.
Det är bara Pelargonier som kan mätas i tålighet enligt mina erfarenheter.
Här en dubbel vackert ljus rosa.


image16

En veckas sol.

Vi har haft semester en vecka, för en gångs skull har vi fantastisk haft tur med vädret.Varmare och soligare för varje dag och nu är sommaren här.

Vi har börjat varje dag med en morgonpromenad och sedan frukost på balkongen. Men i dag måndag så är semestern slut. Min man reser i morgon till Stockholm för en vecka medan jag ska jobba kväll. Ush ja, så vi beslöt att vi får ha ett trevigt slut på vår toppen vecka.
Det blev scones och jordgubbssylt på Hollandia.

image7


Mums så gott & mysigt



image8


image9

Yael Naim

Härliga kreativa människor.




Trevlig skrivbords utsikt.

Så här ser fönstret vid mitt skrivbord ut på kvällen. Från höger Svärmorstunga, vet ej, vet ej och Aloe vera. Tåliga tacksamma växter som både tål skugga och sol. Den stora vita kalkstenen har jag hittat på ribban första gången jag och min man badade ihop i havet och används som fönsterstopp. Trämåsarna som en vänns komentar till var "Är det förståndshandikappade som har gjort dem?" Har jag köpt på Hemtex nio-tio år sedan, min korallsten hittade jag på Koh Samui för två år sedan på vår smekmånad. Hjärtat fick min man i present av mig. Gardinerna är i sammet och indigoblå med glittrande spegelbitar upptill köpta på Indiskan förståst och träpersiennerna på IKEA.


image2


image3


image4


image6


image5

Det är så härlgt med kreativa människor!

Jag tänker lägga upp mina favoritartister som gör en lycklig med sina kreativa ideér, både låtar och videos brukar vara bra.
Feist är en bra kreativ artist med enkla geniala videos. Jag älskar  den här sångerskan. Hon är mycket uppfriskande när man jämför med många unga artister som verkar slå två flugor i en smäll "musikvideo och porrvideo" i ett vilket verkar vara det nya konceptet på t.ex. MTV. Det kan ibland kännas väldigt tungt och hopplöst att se. Men så dyker sådana här tjejer upp och ger en hoppet åter för kvinnorna, framtiden och livet!
Två av mina favoriter är "1234" och "One Evning" 

Se på dehär och njut.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0