Bilder.

Afrika

Sovande

Tristess

Ljusfenomen

Mönster




Påskigt


Prickigt


Romans


Enkelromans

Sticklingar och frön.

Jag har varit på Paletten en handelsträdgård här i stan, man kan ta buss sju dit mot Mobilia.

Stället består av flera växthus med bland annat en tropisk avdelning där du även kan se på sköldpaddor:)

Jag köppte tio sticklingar, två rosa dubbla flitialisor, en fuchsia/Blodsdroppe med svartkjol och sju olika pelargonior samt ett paket blommjord.



Lite svårt att fota uppåt i ett växthus eftersom det blir lätt motljus.



Lite snurr på det hela.


Dessa bladen älskar jag. De hade sådana på Mobilia för länge sedan men det blev inget köp för min del tyvärr.


Även dessa, altså de är så snygga. Jag brukar kalla alla sådana här blad för bananblad men de växer väl egentligen upp som strutar typ.


Detta är något annat än min lilla skrutt där hemma, vad kallas de penningblomma eller nåt?


Känns som om dinosarier ska kliva fram mellan grenarna.


Är det Medusas hjässa vi ser?


Skulle inte en sådan här mojeng varit bra att ha på balkongen fast lite smalare det är en idé för IKEA faktiskt.


Idag har jag planterat lite. Förutom att jag planterade om mina nya sticklingar så sådde jag även citron, granatäpple, chili, akleja (mina egna) och physalis.



Då får vi se hur det går i år, lite sen är jag nog men inte som i fjor ;)

Hur du sköter Fuchsia

Clotted cream.

Ja jag skulle ju efter många om och men, försöka mig på denna engelska delikatess.

Vattenbad.

Åtta deciliter grädde, det är inte illa! Man undrar ju hur delikat det kan bli?
Här ser ni, inte så aptitretande kanske? Gott luktar det, lite som panacotta.

Sen skulle det stå över natten i kylen.


Oj, så här ser det ut efter en natt.
Jag har redan börjat på sconesen, men jag vill ju använda den grädden som blir över från clotted creamen.
 
Då ska man lyfta av den gräddskorpa som bildats.
Jag var alldeles för rädd för grädden som följde med och hällde av den, det hade jag nog inte behövt.


Sedan vispade man ihop kletet. Ush tänkte jag vad äckligt! Jäkla gräddklister. Men som tur var slängde jag det inte.


Sedan var det sconesens tur allt ska ju vara så där runt.


Penslas med grädde så klart, hur i all världen ska man bli av med all den grädden?




Ja då var de klara.


Två sorters sylt. st.Dalfours jordgubbs sylt, en matsked motsvarar en frukt. Den gamle fabriks skogsbär, de har också lite socker i sin sylt per 100/49g mot den föregående 100/56g (fruktsocker).
Fast det kan ju kännas lite löjligt att diskutera sockerhalten i sylt och saft. Vackert blev det.




Mikael kunde inte bärja sig, han var tvungen att smaka på grädden. Mmm, sa han. Är det gott? frågade jag. Ja det är det väl sa han.
Så tog han sin förta mums bit scones med sylt och clotted cream innan jag ens hunnit dela min scones.
Wow så jäkla gott! Utbrast han.
Mums mums mums hörde jag medan jag delade min scones och försökte skynda mig.
När jag äntligen kunde se upp på honom tror jag redan att han ätit en hel bulle. När jag hade två tuggor kvar på min första sträckte Mikael sig efter sin tredje scones, fortfarande smackande - Så gott det var!
Och det var det faktiskt! Förvånande gott, du kan tänka dig att det är en aningens smörit och klistrigt.
Godast till var helt klart jordgubbssylt, men jag kan tänka mig andra sylter till.






Ja mumsigt värre!


Afternoon Tea.

Den här boken fick jag i present av min man för två år sedan och det var ett snilles drag av honnom.


Fotona av Milis Nilsson är helt fantastiska och för dig direkt till en English garden på Afternoon Tea. Man hör till och med surret av en och annan fluga, sorlet av smackande damer och herrar och klirret av vackert porslin. Man är helt enkelt där!

Här får man lära sig allt om denna mycket engelska ritual och några välutvalda resept så som Seed cake. Kommer ni ihåg? Alla miss Marple fans i "At Bertram's Hotel" När de sitter där i salongen/resturangen och säger att tiden har stått still och att de till och med har Seed cake som är och smakar som den ska på hotellet!


Se på 4:20 till 4:40.

Boken berättar hur seden med Afternoon Tea började hos den sjunde hertiginnan Anna av Bedford runt 1840-talet på grund av hennes kurrande mage:) Sedemera får du lära dig hur man tillagar te på bästa möjliga sätt och hur du ska dricka det. Hur själva utbudet ska varieras efter årstid och namnen på flera olika Afternoon Tea varianter som Crem Tea, High Tea och Family Tea mm.

Vi har redan provat flera recept som English Scones, Crumpets, Ginger Pear Cake, Cheese Muffins och Fingersandwiches. Nu ska jag även försöka mig på att göra Clotted Cream.

Ja det är en utmärkt present till sig själv eller en kär vän. Boken kommer inte bara glädja den som får den utan även de som hädan efter blir bjudna på Afternoon Tea.


Här anväder de en romantisk Laura Ashley tapet som för- och eftersidor.
Boken är utgiven på ICA bokförlag och grundad på idé av Ingela Holm men skriven av Jan Gradvall.
Recept var Liselotte Forslin och som jag tidigare nämnt foto av Milis Nilsson.

RSS 2.0